Vers!

Onze eigen kok maakt niet alleen een heerlijke maaltijd voor je, ook lekkere salades en snacks voor tussendoor vind je bij ons vers in de vitrine.

Worst

De drie vrienden Jiri, Geert en Samuel van Brandt & Levie worstmakers leerden de fijne kneepjes van het vak in Italië. Toch is de kwaliteit van hun worsten niet alleen gebaseerd op de ambachtelijke bereiding.

Bij Brandt & Levie willen ze ook dat de varkens een goed leven hebben gehad. Hoe dat smaakt ontdek je bij Eetwinkel Boerenjongens in heel veel variëteiten.

Verder in de Eetwinkel: Diverse salami’s en chorizo’s.

Vleeswaren
  • Limburgse Grottenham; grotgerijpte ham van 1 jaar oud, complex en zilt van smaak
  • Brandt & Levie; Nederlandse pate gemaakt zonder toevoegingen
  • Italiaanse salami; truffel, venkel of knoflook
  • Gerookte kipfilet
  • Livar achterham
Chips, noten, zuidvruchten, muesli

Boerenjongens noten, zuidvruchten worden door ons zelf geselecteerd, gemixt en verpakt. Ook de groente- en bietenchips zijn zeer polulair.

De Hoeksche chips zijn door aardappelboeren uit de Hoekse Waard gebakken in zonnebloemolie met alleen zeezout. Van duurzaam geteelde aardappelen en zonder toevoegingen.

Ook hebben we Terra aardappel- en groentechips en glutenvrije nacho’s van Amaizin.

Verder vind je bij ons onder andere Landgoed kaasvlinders. Pikant en iets zoet, ambachtelijk bereid. Kummelkoekjes hartig en heerlijk bij kaas of de borrel. The Backery hartige koekjes diverse soorten voor bij specifieke dranken.

Olie, mosterd & azijn

Voormalig topkok en gecertificeerd ‘assagiatore’ of olijfolieproever Manfred Meeuwig speurt vol overgave naar de mooiste olie en beste olijven.

Deze eerlijke olijfolie is meestal gemaakt van één soort olijf en met liefde en zorg bereid door kleine boeren zonder eigen flessen of distributielijn. Zelf tappen dus bij Eetwinkel Boerenjongens.

Je hebt de keuze uit o.a:

  • Tarragona: zacht en fruitige Spaanse olie. Goed voor visgerechten, linzen en bonenschotels.
  • Lesbos: biologisch, 1/3 Ladolia, 1/3 Adramitiani, 1/3 Kolovi, ongefilterd. Fris, licht en iets zoetig. Lekker in salades en visschotels.
  • Sevilla: 80% Hojiblanca, 20% Arbequina. Smaak van zwarte olijven. Voor bakken, braden, stoven en frituren.
  • Bij Eetwinkel Boerenjongens vind je meerdere soorten ambachtelijk bereide azijn.
Biologische melk, karnemelk en yoghurt

In het karakteristieke Zunderdorp, gelegen in een veenweidegebied net boven Amsterdam, bevindt zich het familiebedrijf Ons Verlangen. Behalve een biologische boerderij is het een plek waar mensen met bijvoorbeeld een beperking, problemen of een te grote afstand tot de arbeidsmarkt zinvol bezig kunnen zijn.
 
Van deze sympathieke boerderij halen wij onze biologische melk en yoghurt. Karnemelk en kwark op bestelling. Erg lekker!