Kazen

Bij Boerenjongens vind je een prachtige en rijke collectie ambachtelijk bereide kazen. Voor op brood, bij de borrel of als dessert. Of zomaar tussendoor. Voor ieder moment op de dag hebben we een lekker kaasje voor je. En heel veel van eigen bodem natuurlijk. TIP: serveer de kaas met dadel-walnootbrood of vijgen-amandelbrood.

Hollandse kazen
  • Jaap Schep boerenbelegen uit Bergambacht. Winnaar Beste Boerenkaas 2010.
  • Landgoed kaas. De natuurlijke korst geeft de kaas een klein zoetje en de rijping in een ruimte met blauwschimmelkazen geeft een scherp randje. Ook als geitenkaas met fengegriek.
  • Mariënwaerdt biologische kazen. Jonker (jong), Even Gelegen (jongbelegen) en Heerlijk Gelegen (pikant belegen).
  • Jersey kaas. Pure in verschillende rijping
  • Boerenjongens gatenkaas. De lekkerste gatenkaas van ons land. Ook geschikt voor kaasfondue.
  • Pikant belegen 30+.
  • Sikkepit. Oude geitenkaas van Klaas Klaver. In 2011 bekroond met een gouden medaille op een internationale kaaswedstrijd. In 2014 uitgeroepen tot beste geitenkaas van Nederland (Cum Laude)
  • Dartelaar. De jonge variant geitenkaas. Heerlijk zacht en vol van smaak.
  • Bastiaanse blauw. Hollandse blauwader kaas van koemelk.
  • Vergeten kaas. Minstens 4 jaar oud.
  • Lady’s Blue. Bijzondere rauwmelkse blauwe geitenkaas uit Nootigedacht in Drenthe.
  • Skeapsrond. Geweldige schapenbrie uit Ransdorp, hier vlakbij.
  • Grietje geitenkaas van de zorgboerderij uit Ouddorp. Vol en romig. Altijd lekker.
  • Lutjewinkel kaas. 100% Noord-Hollandse kaas. Minder zout, meer smaak!
Buitenlandse kazen

Natuurlijk zijn we trots op onze collectie heerlijke biologische kazen uit Nederland. Maar we hebben ook een selectie van mooie, ambachtelijk bereide kazen uit het buitenland. Allemaal biologisch en allemaal lekker. Een paar voorbeelden:

  • Epoisse: zachte, romige kaas met pit uit de Champagne streek. Wordt tijdens de rijping gewassen met een mengsel van water en Marc de Bourgogne.
  • Camembert Calvados: twee typische Normandische streekproducten maken samen een perfecte, pittige en delicatie rauwmelkse kaas.
  • Comté: gemaakt van de melk van Montbeliard en Pie-rouge koeien die op sappige weiden grazen. Aromatisch en nootachtig.
  • Bon Talleggio di Grotta: grotgerijpte kaas met een zoete, nootachtige smaak. Ook lekker in warme gerechten.

Heb je een feestje of een diner? Dan maken we met plezier een fantastische kaasplank voor je op. Vraag naar de mogelijkheden.