Eetwinkel

Lekker, eerlijk en liefdevol bereid – bij Eetwinkel Boerenjongens op IJburg weet je wat je eet. Hier vind je meer over de gerechten uit onze eigen keuken waar zoveel mogelijk biologisch wordt gekookt. Maar we vertellen je ook graag meer over Brood, Kaas, Lekkernijen, Zoet en Dranken in onze eetwinkel.

Verse maaltijden

Behalve de mooiste producten en ingrediënten van zorgvuldig geselecteerde leveranciers en producenten, maken we ook heel veel gerechten zelf. Vers, biologisch en vooral erg lekker.

Heb je dus geen zin om zelf te koken of wil je een lekker voorgerecht of dessert als aanvulling, dan hebben we zes dagen per week de heerlijkste gerechten voor je klaar staan. Je kunt de maaltijd makkelijk en snel thuis warm maken (pan,oven, magnetron) maar als je wilt geven we ’m warm aan je mee.

Stel zelf je maaltijd samen!

Vlees van de dag (kijk op de borden in de winkel)

Vis van de dag (kijk op de borden in de winkel)

Vegetarische ‘kip’

Vegetarisch ‘gehackt’

 

Broccoli

Haricots verts, tomaat, champignons

Ratatouille

Wortel, venkel

Bietensalade

Selderijsalade

 

In de schil gekookte aardappelen / nasi

Gebakken roseval aardappeltjes

Pasta met rode en groene paprika

 

Lasagne

Vegetarische lasagne

Quiche Lorraine

Quiche broccoli

 

Potjes

Lekker en houdbaar

Ook uit eigen keuken: soepen, stoofpotten en kaasfondue in potjes. Door te pasteuriseren op 70° in plaats van steriliseren op 120°, zijn deze gerechten goed houdbaar en blijft de smaak optimaal.

Smaak staat bij Boerenjongens trouwens altijd centraal. Zo staan de stoofpotten maar liefst een nacht lang in de oven op lage temperatuur waardoor het vlees superzacht wordt. Biologisch vlees natuurlijk, net als de meeste andere ingrediënten.

Door onze keus voor eerlijke ingrediënten en alle tijd en aandacht die we aan de bereiding besteden, ligt de prijs misschien iets hoger dan je in de supermarkt gewend bent. Maar je proeft het verschil dan ook volop!

  • Tomatensoep. Al jaren de populairste soep uit onze keuken.
  • Indiase linzensoep. Lekkere volkruidige soep met kokosmelk.
  • Pompoensoep. Aangenaam dikke soep met een kruidige smaak.
  • Erwtensoep. Naar oud-Hollands recept (niet altijd op voorraad).
  • Pastinaak-peersoep. Subtiel en verrassend.
  • Blije bietensoep. Prachtig rood van kleur met dille en mierikswortel.
  • Hollandse uiensoep met rundvlees.
  • Griekse kippensoep met citroen.
  • Lamscurry. Ruik en proef India op je bord.
  • Boeuf Boerenjongens. Klassieke Franse runderstoofschotel.
  • Hachee. Lekker met aardappelpuree en rode kool.
  • Rundergoulash. Hongaarse stoofschotel met paprika.
  • Toscaanse runderstoof. Lekker met gebakken krieltjes.
  • Chili con carne. Populaire klassieker.
  • NIEUW: de seizoensklassieker... Hazenpeper!
  • Kaasfondue. Van Jaap Schep boerenbelegen en roodschimmel Doruvael.