Eetwinkel

Lekker, eerlijk en liefdevol bereid – bij Eetwinkel Boerenjongens op IJburg weet je wat je eet. Hier vind je meer over de gerechten uit onze eigen keuken waar zoveel mogelijk biologisch wordt gekookt. Maar we vertellen je ook graag meer over Brood, Kaas, Lekkernijen, Zoet en Dranken in onze eetwinkel.

Verse maaltijden

Behalve de mooiste producten en ingrediënten van zorgvuldig geselecteerde leveranciers en producenten, maken we ook gerechten zelf. Vers, biologisch en vooral erg lekker.

Heb je dus geen zin om zelf te koken  dan hebben we zes dagen per week de heerlijkste gerechten voor je klaar staan. Je kunt de maaltijd makkelijk en snel thuis warm maken (pan,oven, magnetron) .

 

 

 

Potjes

Lekker en houdbaar

Ook uit eigen keuken: soepen, stoofpotten en kaasfondue in potjes. Door te pasteuriseren op 70° in plaats van steriliseren op 120°, zijn deze gerechten goed houdbaar en blijft de smaak optimaal.

Smaak staat bij Boerenjongens trouwens altijd centraal. Zo staan de stoofpotten maar liefst een nacht lang in de oven op lage temperatuur waardoor het vlees superzacht wordt. Biologisch vlees natuurlijk, net als de meeste andere ingrediënten.

Door onze keus voor eerlijke ingrediënten en alle tijd en aandacht die we aan de bereiding besteden, ligt de prijs misschien iets hoger dan je in de supermarkt gewend bent. Maar je proeft het verschil dan ook volop!

  • Tomatensoep. Al jaren de populairste soep uit onze keuken.
  • Indiase linzensoep. Lekkere volkruidige soep met kokosmelk.
  • Pompoensoep. Aangenaam dikke soep met een kruidige smaak.
  • Erwtensoep. Naar oud-Hollands recept (niet altijd op voorraad).
  • Pastinaak-peersoep. Subtiel en verrassend.
  • Spinazie-kokossoep. Prachtig groen van kleur met kokosroom.
  • Hollandse uiensoep met rundvlees.
  • Griekse kippensoep met citroen(niet altijd op voorraad).
  • Lamscurry. Ruik en proef India op je bord.
  • Boeuf Boerenjongens. Klassieke Franse runderstoofschotel.
  • Rundergoulash. Hongaarse stoofschotel met paprika.
  • Toscaanse runderstoof. Lekker met gebakken krieltjes.
  • Chili con carne. Populaire klassieker.
  • NIEUW: de seizoensklassieker... Hazenpeper!
  • Kaasfondue. Van Jaap Schep boerenbelegen.