Wijn

Bij Eetwinkel Boerenjongens vind je niet alleen heel veel biologische wijnen, je krijgt er meteen het advies van onze vinoloog Ton bij! Hou ons blog of Facebook in de gaten want hij organiseert af en toe ook een proeverij.

Waar je altijd voor langs kunt komen is de wijn op de ton van Ton. Hij is namelijk altijd op zoek naar een bijzondere wijn voor een scherpe prijs. Maar let op: deze wijnen zijn vaak beperkt leverbaar.

Overtuigd van de goede smaak van Ton? Kies dan voor een voordelig, makkelijk en erg lekker wijnabonnement (zie hieronder).

Bier

Maar liefst 7 soorten bier van Brouwerij ’t IJ vind je in de schappen van Eetwinkel Boerenjongens. Echte speciaalbieren in Amsterdam gebrouwen. Ongepasteuriseerd en ongefilterd.

Uit Weesp komt Wispe Wit en Wispe blond. Gemaakt door drie broers die graag tegen de stroom in brouwen. Eigenwijs dus en met uitsluitend biologische ingrediënten. Proef de hop, ervaar de aroma’s!

Verder bier van De naeckte brouwers uit Amstelveen. Dat naeckt staat overigens voor de pure manier van werken. Ze gebruiken geen toevoegingen en brouwen bieren met enkel water, gerstemout, tarwemout, roggemout, havermout, hopbloemen, (kandij)suiker en gist.

Behalve de bieren van de hierboven genoemde brouwerijen hebben we nog een paar mooie bieren geselecteerd.

Koffie en thee

Biologisch en rijk van smaak zijn de zorgvuldig geselecteerde koffievariëteiten die je bij Eetwinkel Boerenjongens vindt. 

Koffie / Bonen (500 g)
Bioblend Traditional (biologisch)
Zeer krachtige en uitgesproken biologische melange. Intens van smaak met nuances van noten en cacao.

Peru Cecovasa (organic & fair trade)
Rijk, fris en krachtig van smaak. Afkomstig van biologische plantages in Peru. Fair trade voor betere leef- en werkomstandigheden.

Ethiopië Sinidu (biologisch & fair trade)
Vol, verfijnd en rijk van smaak. Biologische koffie met Max Havelaar keurmerk.

Decafeo (biologisch & fair trade)
Volle en rijke decaf melange van biologische bonen.

Espresso Decafeo (organic & fair trade)
Heerlijke espresso decaf met Max Havelaar keurmerk.

Koffie / Snelfilter
Earth Coffee (biologisch & fair trade)
Biologische espressomelange van 100% Arabica bonen uit Peru, Nicaragua en Guatemala. Vol en zacht van smaak met een intens aroma. Verantwoord gebrand en verpakt. Ondersteund door de Mocca d’Or Foundation voor duurzame projecten in koffieproducerende landen.

Peru Cecovasa (organic & fair trade)
Rijk, fris en krachtig van smaak. Afkomstig van biologische plantages in Peru. Fair trade voor betere leef- en werkomstandigheden.

Thee / Los (100 g)
Groene thee
Gunpowder – Chinese groene thee
Lung Ching - ‘gebakken’ Chinese groene thee 
Earl grey – Indiase thee met bergamot
Citroen – Indiase thee met citroen
Rooibos - Zuid-Afrikaanse thee
Yogi Classic (kruidenthee) – kruidenmelange
Sterrenmix - kruidenmelange
Vrouw Vitaal - kruidenmelange

Verder in de Eetwinkel: topkwaliteit van Tea Street, Numi, Peeze en Mr. Jones!

Sappen, limonade en siroop

Lekker voor alle leeftijden. Bij Boerenjongens haal je de heerlijkste vruchtensappen van Mariënwaerdt, puur geperst van het eigen fruit van dit landgoed in de Betuwe. Maar we hebben ook mooie sappen van Healthy People, een Nederlands bedrijf dat zich sterk maakt voor gezonde voeding en eerlijke ingrediënten. En Lekker Puur van Vink Fruitboerderij.

De prachtig gebottelde siropen en limonades van Belvoir zijn gemaakt van pure vruchtensappen, zonder toevoeging van smaak- of kleurstoffen en zonder conserveringsmiddelen. De siropen zijn ook perfect als smaakmaker in desserts, verse fruitsalades, cocktails en ijs.

Ook bij Eetwinkel Boerenjongens: organische frisdranken van Naturfrisk. Puur natuur, fantastische smaak en uiteraard zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. We hebben de volgende frisdranken in de winkel: Lemonade, Cola, Mint, Elderflower, Bitter Lemon en Tonic.