Wijnabonnement winter 2015-2016

Deel deze pagina

Met het Boerenjongens abonnement Seizoenswijnen krijg je vier keer per jaar een doos wijn thuisbezorgd. In de doos zitten 12 flessen (2 x 6 soorten) met wijn die goed bij het jaargetijde past. Prijs: € 80 per kwartaal (6x2 flessen) of € 45 (6 verschillende wijnen). Bekijk de wijnen van deze winter

Sauvignon blanc (Domaine Gibault)
Frankrijk – Val de Loire, 100% sauvignon

Pascal is al weer de derde generatie Gibault. Samen met zijn vrouw Daniëlle en broer Bernard beheert hij een domein van 18 ha in het dorpje Noyers sur Cher, in het hart van Touraine. Deze zeer aromatische sauvignon heeft een optimale fruitconcentratie met in de neus appeltjes en buxus. Heel fris, vriendelijk en fruitig. Aangenaam als aperitief, bij vis, schaal- en schelpdieren en bij warme geitenkaas.

Les Cigognes (Domaine Hubert Beck)
Frankrijk – Elzas, 100% riesling

Dit domein is gelegen in het Dambach-la-Ville. De wijn wordt gemaakt in een chai, een bovengrondse kelder met moderne persen en vinificatie-apparatuur. Het bouquet is fris en fruitig. Bloemig met citrus en vers gras. De smaak van vers fruit blijft lang hangen en heeft een mooie balans. Een passende wijn voor een salade met gerookte vis en voor diverse kipgerechten.

Veuve du Vernay rosé
Frankrijk – Bordeaux, pinot noir, syrah, grenache en cinsault

Deze rosé weerspiegelt de Franse levensstijl. Een “joie de vivre” mousserende rosé die bij de maaltijd en bij feestelijke gelegenheden wordt gedronken. Mooie elegante bubbels, fris en fruitig van smaak en met aroma’s van frambozen, aardbeien en kersen. Een fraaie aperitief tijdens de feestdagen maar ook heerlijk bij bijvoorbeeld een fruitdessert.

La Pastourelle, Muscat de Beaumes de Venise (Delas Frères)
Frankrijk – Rhône, muscat blanc à petit grain

Delas Frères maakt al wijn sinds 1835. Hun wijngaarden hebben een kalksteen ondergrond op een basis van klei. Alleen druiven van optimale rijpheid worden (met de hand) geplukt. Het resultaat van de zeer zorgvuldige bereiding is een delicate dessertwijn, goudgeel van kleur, met een fruitig aroma en heerlijk zacht van smaak. Probeer ‘m bij een dessert met specerijen, cake, gebak en exotisch fruit.

ROOD

Rosso dedicato (Cascina Ghercina)
Italië – Le Langhe, barbera 50%, nebbiolo 30%, dolcetto 20%

Aan de kleine rivier Chercina gelegen wijngaard met een exclusief microklimaat – en dat is bepalend voor het karakter van de wijnen. Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur, rijke aroma’s van zwart fruit met specerijen en vanille. De wijn heeft een weelderig structuur en is goed in balans met zacht zoete tannines. Onze tip: drink ‘m bij pasta carbonara, rood vlees of gegrilde gerechten.

Castildiego Joven (Bodegas Pascual)
Spanje - Ribera Del Duero, 100% tempranillo

Bodega Pascual is een traditionele wijnmakersfamilie die met veel zorg, passie en respect voor de terroir kwaliteitswijnen maakt. Ze beschikken ook nog over wijngaarden in Rueda en Rias Baixas. Deze Castildiego heeft aroma’s van bosbessen, frambozen, aardbeien en zuivel. De wijn is vol, verfijnd, complex en heeft een lange afdronk. Past uitstekend bij stoofgerechten met vlees of gevogelte en groenten.

Don du ROI (Domaine de Gournier)
Frankrijk - Pays de Cevennes, 70% syrah, 30% cabernet sauvignon

De sinds 2012 biologisch onderhouden wijngaarden van Gournier liggen op de lijn Nîmes - Avignon, vlak bij het beroemde Romeinse aquaduct Pont du Gard. Door de blend van syrah en cabernet sauvignon wordt Don du ROI wel omschreven als een vrouwelijke wijn. Helderrood van kleur, met een bouquet van rood fruit en een pepertje en met een mooie afdronk. Uitgelezen keus bij een verzorgd diner en goed gezelschap. Bij voorkeur overschenken in een karaf, door de zuurstof komt deze wijn dan nog beter tot z’n recht.

Terug naar alle blogs