Seizoenswijnen Winter 2016-2017

Deel deze pagina

Met het Boerenjongens abonnement Seizoenswijnen krijg je vier keer per jaar een doos wijn thuisbezorgd. In de doos zitten 12 flessen (2 x 6 soorten) met wijn die goed bij het jaargetijde past. De wijn is altijd op dronk en blijft dat ook zeker nog een jaar. Telkens weer verrassend, lekker makkelijk en ook nog eens zo’n 15% voordeliger.

WIT

Domaine de Sainte Cécile “L’Arpège” Chardonnay
(Languedoc-Roussillon, Frankrijk)
Ideaal als aperitief of bij het voorgerecht tijdens de feestdagen. Deze verfijnde wijn heeft alle goede eigenschappen van een Chardonnay. Op hout gelagerd met aroma’s van vanille, tropisch fruit en perzik. De smaak is rond en dik van structuur met mooie balans tussen hout en fruit. Lange, rijpe afdronk!

Domaine Lasserre Viognier
(Languedoc-Roussillon, Frankrijk)
Wat je noemt een intense en expressieve wijn met de geur van witte bloemen en een ronde smaak met bijzonder plezierige zuren. Uniek van karakter dankzij het klimaat en de bodem van dit gebied. Alleen druiven van de beste kwaliteit zijn goed genoeg voor deze fraaie wijn. En dat proef je.

DESSERT

Pajzos Tokaj, Late Harvest
(Borsod-Abaủj-Zemplen, Hongarije)
Mooie, edele dessertwijn uit het zeer gerenommeerde wijngebied Tokaj. De wijn, van laatgeplukte hárslevelü druiven, heeft aroma’s van witte bloemen, vanille, hazelnoot en een hint van honing. Onweerstaanbaar lekker bij cheesecake of een blauwschimmelkaas.

MOUSSEREND

Portium Cava Brut
(Penedès, Spanje)
Net zo feestelijk als champagne maar beduidend vriendelijker geprijsd. Deze Cava wordt gemaakt van Macabeo, Parellada, Chardonnay en Xarel-lo druiven van wijngaarden iets onder Barcelona. Kwaliteitswijn van een domein dat inmiddels niet alleen in Spanje maar in heel Europa populair is.

ROOD

Domaine Lasserre Petit Verdot
(Languedoc-Roussillon, Frankrijk)
Het is er weer tijd voor: volop winters genieten van stoere eenpansgerechten en stoofpotten. En daar is deze Petit Verdot een voortreffelijke begeleider van. Met, zowel in de neus als in de mond, intens rood fruit gevolgd door aroma’s van zwart fruit en zelfs een beetje munt.

Métairie “Les BarriquesMerlot
(Languedoc-Roussillon, Frankrijk)
Een mooie merlot voor bij gevogelte of pasta bijvoorbeeld. Maar hij doet het ook goed als aperitief. Intense aroma’s van klein rood fruit en vanille. Bij Les Barriques op hout gelagerd waardoor je een extra volle en robuuste wijn krijgt die toch prachtig in balans is.

Domaine de Sainte Cécile L’Opus Cabernet Sauvignon
(Languedoc-Roussillon, Frankrijk)
Paté, parelhoen, eend, gans of fazant op het menu? Dan schuift Sainte Cécile maar wat graag aan. Je ruikt bramen, bessen, drop en laurier. En je proeft kruiden, zoethout en zwart fruit. Heb je een heel ander hoofdgerecht in gedachten? Serveer deze volle topwijn dan bij je kaasplank.

Terug naar alle blogs